Schilderij Mini Soer
© Mini Soer

Psychoseksuele en relationele ontwikkeling van conceptie tot dood.

Deze training is nieuw in Nederland. Samen met mijn internationale collega’s, Notburga en Robert Fisher, hebben we deze training ontwikkeld voor therapeuten, die werken in de individuele setting met de cliënt

Het is een opleidingscyclus voor therapeuten (zowel uit het reguliere als complementaire veld) die in hun praktijk cliënten willen behandelen op seksueel- relationeel gebied.
De cyclus omvat 4 vijfdaagse blokken verspreid over twee jaar. Het is niet mogelijk om aan één module deel te nemen. De training is gebaseerd op Sexual Grounding Therapy en andere benaderingen.

Trainingsprogramma en doelen:

  • Je leert hoe om te gaan met seksuele problemen en je leert hoe je de optimale seksuele spiegeling kan geven afgestemd op de diverse leeftijdsfasen.
  • Je leert over de anatomie van plezier en krijgt gereedschap voor zelfregulering: orgastische ademhalingsgolf en circulatie van seksuele energie.
  • Je krijgt een overzicht van de acht ontwikkelingsfasen die te maken hebben met liefde in relaties en seksualiteit. Je leert hoe je ermee om kunt gaan in een therapeutische relatie.
  • Je werkt aan het herstellen van de verbinding tussen je hoofd, hart en genitaliën. Als therapeut word je beter gefundeerd in je werk op seksueel-relationeel gebied en bij het oplossen van problemen in verband met intimiteit en seksualiteit.
  • Je leert hoe je genitale waarneming vanuit het lichaam kunt integreren in de therapie.
  • Je zult je eigen seksuele energie kunnen ervaren en bewust zijn of en waar je splitsingen of blokkades ervaart. Dit zal je helpen om het duidelijker te zien in de therapeutische relatie.
  • Je ervaart zowel jouw mannelijke als vrouwelijke energie en leert hoe je deze in evenwicht kunt brengen. Dit zal je helpen om te gaan met mannelijke en vrouwelijke energie van de cliënten.
  • Je ontwikkelt het vermogen om het familiesysteem als bron te gebruiken voor verrijking van seksualiteit en relaties.
  • Je leert de invloed van de generatielijnen en eventuele herhaalbaarheid te begrijpen van relationele patronen van intimiteit en seksualiteit.
  • Je verbreedt je kennis van erotische overdracht en tegenoverdracht en je leert er mee om te gaan in een therapeutische relatie.

Deze training richt zich op persoonlijke ontwikkeling en bewustwording rond seksualiteit. Tevens biedt het voor de therapeut   geïntegreerde kennis en ervaring, die zowel theoretisch als praktisch kan worden gebruikt in het werken met cliënten in de individuele therapiesetting.

Heb je interesse en wil je bericht krijgen wanneer het introductieweekend is. Neem contact op met Mini.

Neem contact op