Ieder mens heeft de mogelijkheid om zich te ontwikkelen op het terrein van liefde en seksualiteit. Veel mensen denken dat de ontwikkeling gedaan is als de volwassen leeftijd is bereikt. Maar het is mogelijk om je nog verder te ontwikkelen, zodat je tot op oude leeftijd kan genieten van je vermogen om liefde en seksualiteit uit te wisselen met elkaar. Er zijn paren waarbij dit proces vanzelf goed gaat, maar ze vormen een kleine minderheid. De meeste mensen met intiem seksuele problemen praten hier niet makkelijk over; vaak ook niet met elkaar. Ondanks onze seksuele revoluties in de maatschappij rust hier nog een stevig taboe op. Het heeft vooral te maken met je vermogen om een diepe verbinding aan te kunnen gaan. Juist in de intiem seksuele relatie ervaren mensen hun blokkades om een verdiepende stap aan te kunnen gaan. Bewustzijn hierover is de eerste stap tot verandering. Daarbij is de veiligheid die je elkaar geeft in de relatie van wezenlijk belang om het ontwikkelingsproces te laten ontvouwen.

Tijdens de therapie leer je je eigen patronen en die van je partner te herkennen en te begrijpen. Met name de hechtingsstijlen die je op jonge leeftijd hebt ontwikkeld, kunnen bij onveiligheid in de relatie en bij verdere verdieping zich openbaren.

Ook wordt het stagnerende patroon in jullie relatie, dat jullie samen ontwikkelen, steeds duidelijker, zodat je er op den duur steeds eerder uit kan stappen.

Dus naast je eigen proces, met je partner als toeschouwer, wordt er telkens gewerkt aan het relatiepatroon.

Voor wie?

  • Paren die zijn vastgelopen in de relatie. Dit kan gebeuren in een korte relatie maar ook in een al langdurige relatie.
  • Paren die hun relatie willen verbeteren zodat er weer meer plezier, ontspanning en een liefdevolle seksuele uitwisseling kan plaatsvinden.
  • Groepen bestaande uit meer dan 3 stellen kunnen in groepsverband worden begeleid.

Deze relatietherapie is ontwikkeld vanuit de Lichaamsgerichte Psychotherapie, Sexual Grounding Therapy, Emotional Focussed Therapy en  Attachement Therapy.

Neem contact op met Mini voor een intakegesprek.

Neem contact op