Binnen de intiem-seksuele relatie kunnen de onveilige hechtingsstijlen die je vanaf je geboorte hebt ontwikkeld, zomaar weer naar voren komen. Die stijlen kunnen je hinderen om (dieper) te verbinden. Door je hiervan bewust te zijn, zet je de eerste stap naar verbetering en verdieping van je relatie. Naar mate de relatie langer duurt wordt intimiteit en het uitwisselen en uitdrukken van gevoelens -of dit juist niet kunnen- belangrijker in de relatie.
Ook als de relatie voor een van de partners onveilig wordt heeft dat veelal consequenties en zeker als iemand vanuit de jeugd al te maken heeft gehad met een niet adequate hechting. En helaas komt dat veel voor, zonder dat men dan moet denken aan zware pathologie.
Eigenlijk is het een heel normaal verschijnsel binnen de relatie, alleen zijn we er ons vaak niet van bewust. Je kan stellen dat als het vaak nog onbewuste onveilige hechtingssysteem actief wordt het plezier van ongedwongen vrije seksuele uitwisseling vermindert of geheel verdwijnt.

Tijdens deze lezing is er de mogelijkheid om het gesprek aan te gaan en om vragen te stellen.
Er zijn ook een aantal oefeningen zodat je lijfelijk kunt ervaren wat de theorie met je kan doen.
Dit alles gebeurt met respect en voldoende veiligheid voor iedere aanwezige.
Het doel van deze avond is om meer bewustzijn en meer erkenning te creëren voor de complexheid van de relatiedynamiek. En om van daaruit handvatten aan te reiken, zodat er meer rust en balans – en daardoor meer levendigheid- komt binnen de relatie.
Het streven is dat ieder zijn eigen ontwikkeling kan maken in de uitwisseling van liefde en seksualiteit binnen de bestaande relatie. Dit in verbinding te doen met je partner geeft op een steeds dieper niveau verbinding in je relatie.

Doelgroep: Volwassenen
Beschikbaarheid : op aanvraag

Neem contact op met Mini.

Neem contact op